– Bakgrunn –

Einar
Nilsson

Jeg startet for meg selv allerede i 1986, kom hjem fra Florida med myye erfaring og praksis med de fineste tapetene og de beste intensjonene.

Startet Kustom tapetsering; dette skulle fortelle kundene at ’dette er spesiallaget/-gjort, for DEG!’ Som i ’custom made’.
Etterhvert ble det mer maling, og restaurering av gamle verneverdige hus. Det er nok her mitt hjerte banker hardest; Bygningsvern; at vi skal ta vare på bygningene, håndverkstradisjonene og kunnskapen fra våre forfedre.
Jeg er utdannet grafiker/typograf, og har jobbet mye med bokdesign, hovedsaklig i Nord 4 Bokverksted i Bergen (1991-1996)
Jeg liker veldig godt variert arbeid, og trives best om jeg får drive med masse forskjellig gjennom året; trekking av lerret eller jutestrie i himlinger, tapetsering av fine og mønstrete tapeter, finmaling med sjabloner og strekdekor, eller kalkmaling med marmorinofinish.
Drivkraften er kjærlighet til faget, det å forvandle noe stygt til noe fint; noe upraktisk til noe som fungerer. Altså forbedringer, både visuelle og funksjonelle.
Jeg holder en del foredrag og ’show med maling’, og synes det er stas å kunne formidle litt om arbeidsglede, fargebruk, maleteknikker og andre relaterte saker for publikum. Gitaren er som oftest med; man må ha musikk til arbeidet.

– Kontakt meg –

EinArt v/Einar Nilsson, Tartargaten 2 B, 5034 Bergen

+47 92 44 08 86